De WeCo had de Presidentscup gebombardeerd tot de jubileumwedstrijd van de WeCo in 2024. Dat kon dan natuurlijk niet een “gewone” Vossenjacht tegen Erik Jung, de voorzitter van onze club, worden. Het idee van de Vossenjacht bleef wel overeind, maar het werd een teamwedstrijd i.p.v. een individuele wedstrijd en ook de spelvorm werd aangepast: een Alliance Strokeplay wedstrijd met als extra aardigheidje “de gouden bal”, waarmee elk teamlid op zijn/haar beurt moest spelen. De netto score van deze Gouden Bal en de beste netto score van de andere 3 spelers in de flight vormden vervolgens de teamscore op die hole. En door die te vergelijken met de score van het vossenteam, die uiteraard op dezelfde manier speelde, waren plusjes, nulletjes of minnen te verdienen. Het team met de meeste plusjes zou vervolgens winnaar zijn.

Het Vossenteam was voor deze gelegenheid dus ook niet alleen onze voorzitter, maar een bestuursteam, met naast Erik Jung ook Irene van Bienema, Elsbeth Zonnevylle en Bart Rekers. Zij gingen in de vroege ochtend met een goed humeur en uitgerust met 4 gouden ballen en een hele administratiemap (om bij iedere hole de score te kunnen noteren) de baan in. Vanaf half 10 volgden maar liefst 25 flights met zelf samengestelde teams (100 deelnemers!), eveneens allen met de gouden ballen in de tas, om te proberen het bestuursteam te verslaan.

Het was een complex maar ontzettend leuk spel, dat door vele, zo niet alle, deelnemers erg gewaardeerd is. Een portie bitterballen voor alle deelnemers, aangeboden door de WeCo, en het mooie weer maakten de dag compleet .

Na een lange dag kwamen uiteindelijk de laatste deelnemers tegen half 7 binnen. Na reken- en controlewerk door de wedstrijdleiding kon Erik Jung uiteindelijk tegen 19 uur de prijzen uitreiken.

De winnaars

De winnaars van de 1e en van de 2e prijs

1e prijs: Team van Rob van Tuyl, Piet Vlietstra, Emile van der Wouw en Arjen Schreuder, score +8

2e prijs: Team van Yannick van der Haas, Martin Regeer, Roos Pattinaja en Rogier Winnubst, score +8

3e prijs: Team van Marian Richardson, Marianne Hehewerth, Sija van Vliet en Anneke Schrama, score +6

Naast de cadeaubonnen kregen de 1e prijswinnaars ook nog de wisselbokaal uitgereikt en kregen zij van de jubileumcommissie een jubileumhanddoek cadeau.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag, en gaan ons beraden op de toekomst van deze Presidentscup. Blijven we in teams spelen? Is een shotgun niet veel beter voor zo’n lange wedstrijd? We nemen alle feedback mee in de evaluatie en in het programma van volgend jaar.

Dank aan het bestuur van hun belangrijke rol als vos, felicitaties aan de prijswinnaars en dank aan alle deelnemers voor de gezellige dag.

De wedstrijdleiding, Rob, Ellen en Corine